Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ για βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές (Βίντεο)

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα έναντι στου ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου αναφορικά με τις ευρωεκλογές σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει προβάδισμα εννέα μονάδων. Ειδικά η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Στη συνέχεια ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6,2% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%. Από τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, οι ΑΝΕΛ με 1% και το ΜέΡΑ 25 με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 17,6% ενώ το 4,1% επιλέγει άλλο κόμμα, σύμφωνα με το newsit.gr.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διαφορά 8,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το ποσοστό της ΝΔ φτάνει το 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% ΚΑΙ το ΚΚΕ με 5,9%. Από τα υπόλοιπα κόμματα η Ένωση Κεντρώων έχει ποσοστό 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 1,5% , το Ποτάμι και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3% αντίστοιχα και οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Στο 18% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το 2,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

Στο ερώτημα που θέτει η δημοσκόπηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,5%, ο Αλέξης Τσίπρας 26,6% ενώ “κανένας από τους δυο” απαντά το 32,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Financial Times: Νίκη με μεγάλη διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Νέα δημοσκόπηση-«φωτιά» της ALCO: Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη

Δημοσκόπηση Pulse: Στις δέκα μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – Καταλύτης το Σκοπιανό