Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης λόγω της υπόθεσης του κατά συρροήν δολοφόνου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου υπέβαλε σήμερα τη παραίτησή του εν μέσω της κατακραυγής που προκαλεί στην χώρα ο χειρισμός από την αστυνομία των εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών, που έπεσαν θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου, ο οποίος έδρασε χωρίς να εντοπισθεί επί μία τριετία.

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραιτούμαι για λόγους πολιτικής ευθιξίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιωνάς Νικολάου αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης. «Συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα μας για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος-«κόκκινη λίμνη»: «Αίσθηση θανάτου στον αέρα» (Βίντεο)

Νέα στοιχεία σοκ – Με απίστευτη αγριότητα σκότωσε τις γυναίκες ο «Ορέστης»