Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη: Κινδύνευσαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι (Βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Λίγη ώρα αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, με συνέπεια στην επιχείρηση κατάσβεσης να συμμετέχουν συνολικά 80 πυροσβέστες, με 31 οχήματα δύο ομάδες πεζοπόρου, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου ήταν προς τον λόφο, ωστόσο ήταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋπέθετε την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, προκειμένου να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κοινωνικά δίκτυα, η αστυνομία με μεγάφωνα απομάκρυνε τους κατοίκους της περιοχής.

Γύρω στις 4:00 το πρωΐ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή μολονότι συνεχίζουν, εκτός από τις φλόγες, να αντιμετωπίζουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Έχει πλέον αποκατασταθεί εξάλλου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.