Ξέσπασε η Τότεναμ: Διέσυρε 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα

Η Τότεναμ βρήκε… αντίδοτο στις διαδοχικές αποτυχίες, διέλυσε 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο κι επέστρεψε δυναμικά στη μάχη της πρόκρισης!

Αποκλεισμός σοκ από την Κόλτσεστερ, σοκαριστική επτάρα από τη Μπάγερν, εικόνα διάλυσης απέναντι στη Μπράιτον, γκέλα με Γουότφορντ… Η Τότεναμ όμως βρήκε το αντίδοτο στις αποτυχίες, έβαλε τέλος στην κατηφόρα, διέλυσε με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο και τον άφησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σούπερ ο Κέιν, γκολ ο Λαμέλα στη 200η του συμμετοχή με τη φανέλα των Spurs!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα των Σπερς, πήραν με το… καλημέρα του ματς τον έλεγχο, πίεσαν ασφυκτικά και πριν την ολοκλήρωση του 20λεπτου είχαν πετύχει δυο γκολ. Στο 9΄ ο Κέιν πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διεθνής φορ έχει 17 γκολ στη διοργάνωση και τα 15 έχουν επιτευχθεί στη φάση των ομίλων. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα, με άψογο τελείωμα του Σον. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, ισορρόπησε και έδειξε ικανός να απειλήσει. Μάλιστα, είχε καλές ευκαιρίες να απειλήσει. Στο 27΄Φαν λα Πάρα νικήθηκε από τον Γκαζανίγκα, ενώ Ματέο Γκαρσία ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Σέρβους ήρθε στο 36′, αλλά ο Μάριν από καλή θέση αστόχησε. Ωστόσο, η Τότεναμ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και τρίτο τέρμα πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου. Ο Ντομπελέ έκλεψε από τον Μάρι, έδωσε υπέροχα στον Σον, ο οποίος σημείωσε το 3-0. Ηταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι ανάλογο η Τότεναμ σε 40 ματς της στο Champions League.

Οι Λονδρέζοι είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στην επανάληψη και πέτυχαν ακόμα δυο τέρματα. Στο 57′ ο Λαμέλα γύρισε υπέροχα, πλάσαρε άψογα και στη 200η συμμετοχή με την Τότεναμ πέτυχε το 32ο τέρμα. Στο 72′ ο Κέιν με πανέξυπνο πλασέ διαμόρφωσε το 5-0.

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνγκεν (73′ Φόιθ), Ντέιβις, Σισοκό, Ντομπελέ, Λαμέλα, Άλι (79′ Λο Σέλσο), Σον (68′ Ντάιερ), Κέιν

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντικ, Κάνιας (62′ Πέτροβιτς), Βούλιτς, Γκαρσία, Μάριν, Φαν λα Πάρα (82′ Βουκάνοβιτς), Μέντες (62′ Πάνκοβ).

Πηγή: gazzetta.gr