Δωρεά υγειονομικό υλικό αξίας 300.000 ευρώ από την Εκκλησία και χορηγού εταιρείας

Η Εκκλησία της Ελλάδος παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16.500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού και 30 αναπνευστήρες, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, σε υλοποίηση της από 1ης Απριλίου πρότασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, το εν λόγω υγειονομικό υλικό παραδόθηκε χθες στον χώρο υποδοχής υγειονομικού υλικού του υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του υπουργού Υγείας που όρισε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτου Δρ. Νικόδημου Φαρμάκη, γενικού διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), καθώς και του εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας «Milaya Capital LTD», Yasam Ayavefe.

Ο Yasam Ayavefe, όπως γνωστοποιεί η ίδια ανακοίνωση, δήλωσε ότι προβαίνει σε αυτή την δωρεά ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέροντας τα εξής: «Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας προστασία για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου. Εδώ αισθάνομαι ότι βρήκα το αληθινό μου σπίτι. Αυτός είναι ο τόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Μπορώ με υπερηφάνεια να αποκαλέσω την Ελλάδα “πατρίδα μου”, γιατί είναι ο τόπος που πραγματικά ανήκω. Αυτή την πατρίδα που με βοήθησε, είναι χρέος μου να βοηθήσω και εγώ σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία. Σέβομαι την Εκκλησία της Ελλάδος, την προσφορά της στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά της».

Ο π. Νικόδημος Φαρμάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη χορηγία συμφωνήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο και την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΚΥΟ να υλοποιήσει σχέδιο ανεύρεσης πόρων για την υποστήριξη της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η χορηγία προήλθε από μία εταιρεία, της οποίας το “τιμόνι” κρατά ένας γνήσιος φιλέλληνας», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες, καθώς η Γενική Διεύθυνση της ΕΚΥΟ ενεργώντας κατ’ εντολή της Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι 1η Απριλίου Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στήριξη της Πολιτείας στο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εξεύρεσης πόρων, εξ ιδίων και μέσω χορηγιών είτε χρηματικών είτε σε είδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ