Γερμανία: “Θετική τάση” στην εξέλιξη της καμπύλης του κορωνοϊού

Άμβλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούν τόσο το Κέντρο «Ρόμπερτ Κοχ» όσο και το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται επί δύο συνεχόμενες ημέρες, ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που έχουν θεραπευθεί και επιστρέψει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς, το οποίο καταγράφει την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 72.865, ενώ χθες ήταν 64.647. Την περασμένη Τρίτη οι αποθεραπευθέντες ανέρχονταν σε 28.700, χθες έφθαναν τους 36.081 και σήμερα τους 46.300. Την ίδια ώρα αυξάνεται στους 2300 ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της Covid-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt» και το «Ρόμπερτ Κοχ» αναφέρεται σε «θετική τάση», χρησιμοποιώντας ωστόσο διαφορετικά αριθμητικά στοιχεία. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανερχόταν χθες, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σε 55.067, από 64.318 την προηγούμενη μέρα. Πρόκειται, όπως τονίζεται, για την πρώτη κάμψη που διαπιστώνεται στην Γερμανία από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τη θετική τάση επιβεβαίωσε πάντως και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί πριν μιλήσει κανείς για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ