Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3: Συνεχίζει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού και συνεχίζει να κυνηγά την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με Τσιγκρίνσκι (19′), Ολιβέιρα (45′) και Βέρντε (94′), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κουρμπέλη (16′).

H ΑΕΚ είχε ένα στόχο απόψε στο ΟΑΚΑ, να κερδίσει και να συνεχίζει να κρατά την τύχη στα… πόδια της για το Champions League. Και το πέτυχε. Το τελικό 1-3 είναι δίκαιο παρότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή όσο θα έπρεπε και δυσκολεύτηκε απέναντι σε έναν επίσης μέτριο ΠΑΟ. Ωστόσο, στο τέλος της βραδιάς κρατά το 4ο διπλό στα πλέι οφ και ότι την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ παίζει… τα ρέστα της, ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 3-4-3 με πολλά νέα παιδιά και η ΑΕΚ με 4-3-3 με Μάνταλο-Λιβάια στις πτέρυγες. Ωστόσο, η ΑΕΚ πολύ γρήγορα με μια υπέροχη ασίστ στο 8’ του Μάνταλου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι και άλλαξε τις ισορροπίες. Στο 15’ ο ΠΑΟ απάντησε με τον Καμπετσή να πλασάρε, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε. Όμως στην επόμενη φάση o Μπουζούκης σέντραρε και ο Κουρμπέλης πιο ψηλά από όλους έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ είχε χάσει την συγκέντρωση της, με τον Μάνταλο στα άκρα και στο 31’ ο ΠΑΟ άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπάρκας αλλοίωσε την τροχιά της μπάλας σωτήρια.

Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά πάντως πήρε τα… πάνω της, πίεσε και σε μία από αυτές τις φάσεις ο Ολιβέιρα με την οξυδέρκεια του ανάγκασε τον Κολοβέτσιο (του κράτησε την φανέλα για λίγο) να χάσει τον έλεγχο της μπάλας και μετά το κλέψιμο πλάσαρε σωστά για το 1-2.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Δώνης έβαλε Περέα-Σερπέζη και λίγη ώρα μετά το σύστημα έγινε 4-4-2, αλλά δίχως αλλαγή στην εικόνα του ματς. Ο Καρέρα κέρδιζε χρόνο και μετά το 70’ δοκίμασε τον ρόμβο, ενώ έβαλε και τον Αραούχο και 10 λεπτά έβαλε τρίτο στόπερ τον Οικονόμου για να κρατήσει το σκορ. Το κατάφερε και στις καθυστερήσεις ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από αγκωνιά του Κουρμπέλη, με τον Βέρντε να το εκτελεί και να κάνει το 1-3.

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-3

ΠΑΟ (Γ. Δώνης, 3-4-3): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάννης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88’ Κολοβός), Καμπετσής (46΄Περέα), Μακέντα

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90’+ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Λιβάγια (81’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο)

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κάρτα τους Κολοβέτσιο (67’), Μακέντα (68’) – Παουλίνιο (59’), Σαμπανάτζοβιτς (90′).

Πηγή: sportime.gr