Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη: Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό σπάζοντας έτσι το αήττητο του πρωταθλητή.

Ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος χωρίς ήττα χάθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 1-0 έχοντας δεχτεί το γκολ στο 90ο λεπτό από τον Μιχάι. Οι Πειραιώτες έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και απέναντι σε έναν ψυχωμένο ΠΑΟΚ που τα έδωσε όλα για να πάρει τη νίκη, αφού παλεύει να κρατήσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες μπλόκαραν από τους Θεσσαλονικείς, δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και με ένα γκολ στις καθυστερήσεις έχασαν 1-0 και πέταξαν το αήττητο. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στις καθυστερήσεις.

Με την καλύτερη ενδεκάδα παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό και επαναφέροντας σε αυτήν όλα τα βαριά του όπλα. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στα χαφ και στην επίθεση με Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα αποφάσισε να παίξει με τρεις στόπερ και οι Ροντρίγκο, Γιαννούλης να έχουν ρόλους φουλ μπακ, ενώ ο Τζόλης έπαιζε κοντά στον Άκπομ στην επίθεση και ο Μπίσεσβαρ πίσω τους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της κόντρα στον Ολυμπιακό σε αυτό μπήκε στο γήπεδο προκειμένου να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πίεση και κατοχή ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς πιέζοντας τον Ολυμπιακός και κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Η ομάδα του Φερέιρα πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και έβγαλε πίεση στους Πειραιώτες μη επιτρέποντας τους να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να κάνουν παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό με τους Θεσσαλονικείς να έχουν τον έλεγχο. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και αυτό οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Καμαρά έπαιζε λίγα μέτρα πιο πίσω απ’ ότι συνήθως. Έτσι ο Αφρικανός χαφ δεν μπορούσε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός εκτός από το ότι δεν έφτιαχνε φάσεις έδινε χώρους και στον αντίπαλο του.

Το δοκάρι του Σεμέδο

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 15’ με τον Μπίσεσβαρ να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή. Από το 25’ και μετά, όμως ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκεται τα πατήματα του και να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μπουχαλάκης ήταν ο παίκτης που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησε πολύν να απλωθεί η ομάδα του στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές τον Μασούρα και τον Βαλμπουενά φέρνοντας δεξιά τον Γάλλο και αριστερά τον Έλληνα εξτρέμ. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 32’ όταν ο Σεμέδο σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Βαλμπουενά. Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κάνει αναγκαστική αλλαγή με τον Μιχάι αντί του τραυματία Ίνγκασον. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πιέσει τον Ολυμπιακό και να μην του δώσει μπάλα. Αυτό δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά, η οποία φάνηκε να μην έχει εμπνεύσεις και φρεσκάδα για να φτιάξει παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε στο γήπεδο να θέλει περισσότερο τη νίκη που την είχε ανάγκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Ο Μαρτίνς βλέποντας ότι δεν λειτουργούσε τίποτα καλά στο 62’ άλλαξε το σύστημα του σε 4-2-3-1 με τον Φορτούνη να μπαίνει στο γήπεδο. Παρά τις αλλαγές δεν φάνηκε να γυρίζει η εικόνα του Ολυμπιακού, που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μέχρι αυτό το ματς αήττητη στο πρωτάθλημα. Ένας Ολυμπιακός στατικός και χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεζε και έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ πίεζε τον Ολυμπιακό και έψαχνε το γκολ. Αυτό το βρήκε στο 90’ με τον Ροντρίγκο να κάνει τη σέντρα και ο Μιχάι με κεφαλιά σε κενή εστία σκόραρε για το 0-1. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε λεπτά για να σώσει το αήττητο και ξύπνησε σε αυτό το διάστημα, πιέζοντας τον αντίπαλο του. Στις καθυστερήσεις ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Χασάν έκανε αμέσως το σουτ και ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν εντυπωσιακά. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χασάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Οι Πειραιώτες έχασαν το αήττητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που ξύπνησαν πολύ αργά και διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 90’ Μιχάι

Κίτρινες: 38’ Ελαμπντελαουί, 47’ Ελ Καντουρί, 51’ Μπουχαλάκης, 52’ Μπίσεσβαρ, 71’ Σισέ, 85’ Μιχάι

Κίτρινες:

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (62’ Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (62’ Μπρούνο), Βαλμπουενά (86’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον (46’ Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (79’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (72’ Στοχ), Τζόλης (79’ Λημνιός), Άκπομ (59’ Σφιντέρσκι).

Πηγή: fosonline.gr