Ισχυρή έκρηξη στο Πακιστάν! 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες

“Τεράστια” έκρηξη σημειώθηκε στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν. 10 άτομα σκοτώθηκαν ενώ πολλοί τραυματίστηκαν. Η έκρηξη είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας της χώρας, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.
Ο γερουσιαστής Αμπντούλ Γάφουρ Χαϊντέρι, αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου του Πακιστάν, δήλωσε μετά την έκρηξη πως πιστεύει ότι στόχος ήταν εκείνος. Έχει υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα.

«Η αυτοκινητοπομπή μου κατευθυνόταν προς τη Μάστουνγκ και σημειώθηκε μια έκρηξη. Υπάρχουν πολλά θύματα, καθώς στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

  • Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μάστουνγκ, τον Γαζάνφαρ Άλι Σαχ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν πέρασε μπροστά του η αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του οδηγού του Χαϊντέρι.

Αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουχιτσάν έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, ζητώντας να λαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τους πλούσιους πόρους της επαρχίας.

Στην επαρχία αυτή, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, δρουν επίσης οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες.