Στον ανακριτή το πιστοποιητικό τυφλότητος του βιαστή! Τι βρήκαν οι γιατροί

βιαστης Δάφνης πιστοποιητικό

Νωρίς το μεσημέρι ο πατέρας του 52χρονου προσκόμισε το πιστοποιητικό τυφλότητας του γιου του, ο οποίος κακοποίησε για ένα 24ωρο την 22χρονη φοιτήτρια στο υπόγειό του στην Δάφνη.

Ο ανακριτής κάλεσε τον πατέρα του 52χρονου,ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, να προσκομίσει το πιστοποιητικό τυφλότητας του ΚΕΠΑ, το οποίο ο κατηγορούμενος επικαλείται συνεχώς.
Ο συνήγορος του 52χρονου, Ελευθέριος Ειρηνάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το έγγραφο αυτό αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ενός δικονομικού δικαιώματος του κατηγορουμένου το οποίο εφόσον η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη θα κριθεί το εάν και το πότε αυτό θα ασκηθεί».
Να σημειωθεί πως ο 52χρονος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως είχε 95% τύφλωση. Μαρτυρίες όμως αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος έβλεπε κανονικά. Οι γείτονες τον έχουν δει να οδηγεί μηχανή ενώ πρώην εργαζόμενη που είχε ξαναεργαστεί με τυφλούς φέρεται να δήλωσε πως ο κατηγορούμενος ουδεμία σχέση έχει με αντίστοιχες ίδιες περιπτώσεις.

Οι γιατροί του Κορυδαλλού εξέτασαν τον 52χρονο

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, εξετάστηκε ο 52χρονος από οφθαλμίατρους.
Σύμφωνα με το bloko.gr, η εξέταση έγινε μέσα στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.
Οι γιατροί που εξέτασαν τον 52χρονο φέρεται να βρήκαν ικανοποιητική όραση μέχρι 20 εκατοστά, όταν του έκαναν το τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού. Όμως, διέγνωσαν σταδιακή εκασθένηση της κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που αλλιώνει του βυθού της κεντρικής περιοχής.
Σύμφωνα με την ερμηνεία των γιατρών, το σύμπτωμα αυτό μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου το οποίο βυθίζεται στην θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.
Το πόρισμα των ιατρών θα δοθεί σε ειδική επιτροπή για να κρίνει το ποσοστό τυφλότητας.