Έφυγε ο Robert Miles – Ποιος είναι ο δημιουργός του θρυλικού “Children”

mIles

Στα 47 του χρόνια έφυγε από την ζωή ο γνωστός DJ και παραγωγός, Robert Miles. Γεννημένος στην Ελβετία αλλά με ιταλικές ρίζες, ο Miles, έγινε γνωστός στην δεκαετία του ’90 χάρη στο κομμάτι “Children”.
Το single κατάκτησε τα charts σε πολλές χώρες και ήταν για τον Pete Tong το “Essential Tune of The Week” για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες -κάτι που σπάνιζε στις μέρες της dance βασιλείας στα charts.
Mέχρι το 1997 το “Children” είχε πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο φέρνονατς στον Miles πλατινένιες πωλήσεις, ένα Brit Award (ο Robert Miles είναι ο μόνος Ιταλός που έχει κατακτήσει αυτή τη διάκριση ως Best International Male Newcomer 1997) και άλλα βραβεία.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η έμπνευση για αυτό το τραγούδι του ήρθε από όταν ο πατέρας του , του έδιεξε φωτογραφίες παιδιών – θυμάτων του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο στους μουσικούς του πειραματισμούς η έντονη ύπαρξη του πιάνου μέσα στο πλαίσιο ενός γενικότερου ηλεκτρονικού και dance ήχου.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από το ιταλικό περιοδικό DJ Mag ενώ η οικογενειά του ανακοίνωσε πως πάλευε με το μεταστατικό καρκίνο τους τελευταίους 9 μήνες.
Oι φίλοι του αντέδρασαν γρήγορα στα άσχημα νέα. «Τα τραγικά νέα του θανάτου ενός τόσο ταλαντούχου καλλιτέχνη των καιρών μας, με κάνει σκεπτικό και ανήσυχο», δήλωσε ο φίλος του, Joe T Vannelli. «Θα μου λείψουν οι καυγάδες, οι διαφωνίες και η κριτική, αλλά, κυρίως, το ταλέντο σου στο να βρίσκεις ήχους και μελωδίες απαράμιλλες». Αρκετοί καλλιτέχνες και φίλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω του Twitter.

O Μiles κυκλοφόρησε πέντε album με τελευταίο το “Th1rt3en” του 2011.