Αποκαλύψεις για τον μακελάρη του Μάντσεστερ! Στα βήματα της οικογένειας…

μακελάρη Μάντσεστερ

Νέες πληροφορίες ήρθαν στην δημοσιότητα για τον μακελάρη του Μάντσεστερ, ο οποίος αιματοκύλησε την συναυλία στην οποία υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά.
Ο 22χρονος φαίνεται να έχει ταξιδέψει στη Συρία πριν την επίθεση και έχει σχέσεις με τον ISIS, όπως ανέφερε με βεβαιότητα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Ο 22χρονος φέρεται να ταξίδεψε με τρένο απ’ το Λονδίνο στο Μάντεστερ την παραμονή της επίθεσης -γεγονός που ενέτεινε τις υποψίες των αρχών ότι ίσως είχε συνεργούς, ή ότι κάποιος άγνωστος μέχρι στιγμής κατασκευαστής βομβών του έδωσε την εκρηκτική συσκευή που πυροδότησε στη Manchester Arena.
Όπως αναφέρει η Άμπερ Ράντ, ο Σαλμάν Αμπέντι είχε σίγουρα συνεργούς ενώ η εκτέλεση της επίθεσης ήταν πιο απαιτητική από άλλες. Επίσης, πρόσθεσε πως ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές και εμφανίστηκε οργισμένη που διέρρευσαν υλικό για την πορεία των ερευνών.

Το εγχειρίδιο αυτό βρέθηκε στο σπίτι του μακελάρη

Οι γονείς του Αμπέντι ήταν πρόσφυγες από τη Λιβύη, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους επί Καντάφι. Στη Βρετανία γεννήθηκε ο μακελάρης το 1994 και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ. Έχει δύο αδελφούς και μία αδελφή. Η οικογένεια έζησε τουλάχιστον δέκα χρόνια στην μεγαλούπολη της βόρειας Αγγλίας.Γείτονες αναφέρουν πως ο Αμπέντι μεγάλωσε μ’ ένα «πρόσωπο μίσους», άλλοι ότι ήταν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και την Manchester United fan κι ότι έπαιζε επί ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια στο PS4.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ισμαήλ Αμπεντί, τον 23χρονο αδελφό του μακελάρη στο Τσόρλτον του Μάντσεστερ και τον ανακρίνει με την υποψία της συμμετοχής στη βομβιστική επίθεση. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πατέρας του μακελάρη, Ραμαντάν Αμπέντι ήταν φύλακας αεροδρομίου, κι ότι επέστρεψε το 2011 στη Λιβύη για να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών που ανέτρεψαν τον Καντάφι.
Σύμφωνα με τη Daily Mail ο νεότερος αδελφός του Αμπέντι, ο 20χρονος, έχει αναρτήσει σχόλια σε ιστότοπους που υποστηρίζουν το «Ισλαμικό Κράτος».