Βόμβα Σόιμπλε: Να γιατί τα προγράμματα στην Ελλάδα ήταν μάταια

Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο εξαπέλυσε δριμιά κριτική και επίθεση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Σόιμπλε κατηγόρησε το ΔΝΤ για τη σύνταξη των “μάταιων προγραμμάτων” ενώ πρόσθεσε πως όσα εκτιμά το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να την καταστήσουν ποτέ ισότιμο μέλος της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Διαφωνούμε με το ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμο να δεχθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1% για τα επόμενα 40 χρόνια».

Η εκτίμηση του ΔΝΤ μάλλον δεν άρεσε στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος δήλωσε πως με βάση αυτή, μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί όλα τα προγράμματα της Ελλάδας αποδεικνύονται μάταια ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να μικρύνει το χάσμα μεταξύ των άλλων χωρών της ευρωζώνης με τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η απάντηση του ΔΝΤ 

Όπως φαίνεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν θέλησε να σχολιάσει καμία από τις παραπάνω δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιλμπε, σχετικά με το ότι οι εκτιμήσεις τους δεν είναι ρεαλιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η άγνωστη, προσωπική σχέση Παπακωνσταντίνου-Μητσοτάκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΑΚΟΜΗ:  Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν το Ισλαμικό κράτος, στην Παλμύρα