“Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω”: Συνεχίζονται οι απεργίες και τα συλλαλητήρια

“Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω” είναι το σύνθημα για τις σημερινές οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες. Τα συνδικάτα ζητούν συνέχεια των συλλαλητηρίων που έγιναν την Τετάρτη. Έτσι καλούν στις 18:30  στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρίσκονται στην Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η ΓΣΣΕ αναφέρει στο καλεσμά της:  «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή, απέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Ενώ η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

  • Κίτρινα ποδήλατα
  • Γεράσιμος Ανδρεάτος
  • Βασίλης Λέκκας
  • Μάνια Παπαδημητρίου
  • Ζωή Παπαδοπούλου
  • Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια. «Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική-παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο ‘κόφτη’ σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει. Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη μία το μεσημέρι με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη».

Το σύνθημα του ΤΕΕ που θα κάνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ στο Σύνταγμα: «Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω».