Εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων οι G7- Ποιες οι κινήσεις τους

όιμπλε-λαγκάρντ-g7 ιταλία μπαρι κυβερνοεπιθέσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών θα δεσμευθούν σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπλεμήσουν την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης από τη συνάντηση που πραγματοποιούν στην Ιταλία.

Μια παγκόσμια κυβερνοεπίθεση μόλυνε χθες Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες.

«Αναγνωρίζουμε πως τα κυβερνοεπεισόδια αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που είδε το Ρόιτερς.

Οι επτά ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.

Το σχέδιο δήλωσης θα επανεξετασθεί πριν δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι συζητούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία κατά τη διήμερη σύνοδο που πραγματοποιούν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συζήτηση, η οποία είχαν προγραμματισθεί πριν από τις χθεσινές επιθέσεις, ήταν «δυστυχώς πολύ επίκαιρη».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ