Θρίλερ με εξαφάνιση ηλικιωμένης – Είναι το πτώμα που βρέθηκε στους Άγιους Θεόδωρους;

Το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους.
Ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας ήταν ένας νεκρός και δυο τραυματίες.

Κοντά σε σπίτια ξέσπασε η πυργκαγιά, η οποία όταν κόπασε, αποκάλυψε μια απανθρακωμένη σορό μέσα σε χαράδρα στην περιοχή της Αρτέμιδας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αργότερα είχε δηλωθεί ως αγνοουμένη μια γυναίκα αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για το απανθρακωμένο άτομο. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται για την εύρεση της 74χρονης.

Με ελαφρά εγκαύματα από την πυρκαγιά έφτασε, από την άλλη, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο νοσοκομείο της Κορίνθου.
Σε δυο σπίτια προκλήθηκαν ζημιές στην δασική έκταση της περιοχής Πανοράματος στους Αγίους Θεοδώρους, το μεσημέρι της Κυριακής. Αργά το απόγευμα δεν υπήρχε πλέον κανένα μέτωπο φωτιάς και τα σπίτια στα οποία πλησίαζαν οι φλόγες δεν κινδύνευαν.

Στην περιοχή βρέθηκαν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο μιας και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

 

fire 7

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής για τη φωτιά
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:32 σήμερα (χθες, Κυριακή) σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανοράματος – Μασιάρι του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στο νομό Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε, ως ιδιαίτερη λόγω του αστικού ιστού σε δασικό περιβάλλον και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού και ενισχύθηκαν από δυνάμεις όμορων Υπηρεσιών, αποτελούμενες συνολικά από 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα Α/Φ CL 215, τέσσερα Α/Φ PZL και ένα Ε/Π CHINOOK.
Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς διασώθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ο Ν.Ι. 84 ετών και η Ν.Ι. 80 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ένα νεκρό άτομο αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από χαράδρα της περιοχής. Επίσης συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση της Π.Δ. 79 ετών, η οποία αγνοείται από νωρίς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή.
Από τις 19:00 η πυρκαγιά βρίσκεται χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την ανεύρεση της αγνοούμενης.
Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.