Ιατροδικαστής για την Φαίη Μπλάχα: Το κεφάλι της ήταν χτυπημένο , είχε προηγηθεί μάχη

Μπλάχα

Ο θάνατος της Φαίη Μπλάχα συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το ερωτικό τρίγωνο που υπήρχε μεταξύ αυτής, της αδερφής της και του συντρόφου της, την έκαναν να έχει αμφιβολίες.
Η ιατροδικαστής Χριστίνα Σπηλιοπούλου, η οποία εξέτασε τα τραύματα της άτυχης κοπέλας όταν βρισκόταν σε καταστολή και εν συνεχεία της έκανε την νεκροψία στο σώμα της, κατέρριψε τους ισχυρισμούς του συντρόφου της Βαγγέλη Στεφανάκη.
Εκείνος ισχυριζόταν πως δεν χτύπησε την 23χρονη αλλά χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.
Η ιατροδικαστής δήλωσε πως :«Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρατον “Ερυθρό Σταύρο” το επίπεδο συνεκτικότητάς της ήταν σύμφωνα με την κλίμακα Γλασκώβης 6 στα 15. Η μαγνητική έδειξε διάχυτο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα. Αυτά προέκυπταν από το φάκελό της. Ήταν σε βαθιά καταστολή ώστε να μην έχει ο οργανισμός της ενεργειακές ανάγκες. Δεν ήταν αιμοδυναμικά σταθερή της είχαν χορηγήσει φάρμακο. Στη Κεντρική Κλινική διαπίστωσα καταρχάς, ότι η κοπέλα είχε εμφανή τραύματα. Είχε εκχυμώσεις και στο αριστερό πόδι είχε στο γόνατο μια εκδορά. Ήταν σαν να είχε σκύψει. Είχε και άλλες εκχυμώσεις...»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη υπέβαλλε αίτημα για να έρθουν οι δυο γιατροί της Φαίης διότι ο ένας είχε καταθέσει πως στην κλίμακα της Γλασκώβης ήταν στο επίπεδο 8 ενώ ο άλλος ότι ήταν στο 6.
Παράλληλα, ζήτησε να προσκομισθεί ο ιατρικός φάκελος της κοπέλας για να διαπιστώσει εαν η αγωγή εφαρμόστηκε και σε ποια δοσολογία. Ζήτησε και από το δικαστήριο να επιφυλαχθεί επί του αιτήματος και θα απαντήσει στις 13 Ιουνίου για να συνεχιστεί η διαδικασία.