Καυστικός ο Λεβέντης: Η γυναίκα μου μου είπε ότι ο Τσίπρας…

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν καυστικός απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία επτά ετών άκαρπης λιτότητας, Η λήψη μέτρων εκ του προοιμίου δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Λεβέντης διηγήθηκε μια ιστορία από την  εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε στη ΔΕΘ και ρωτήθηκε για την φράση του Γιώργου Βουλγαράκη «ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Ο Κώστας Καραμανλής απάντησε υπερασπιζόμενος τον κ. Βουλγαράκη στα περί νομιμότητας.

«Τότε γύρισε η γυναίκα μου και μου είπε η ηθική ενδιαφέρει τον κόσμο. Ο νόμος δεν τον νοιάζει. Ο Καραμανλής τελείωσε», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και συμπλήρωσε: «Το ίδιο μου είπε και τώρα για τον Τσίπρα».

Μεταξύ άλλων εξέφρασε τους φόβους του για τις συντάξεις το 2017. Αναφορικά με το χρέος επανέλαβε ότι «τον Αύγουστο του 2018, εάν έχουμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις, θα ρυθμίσουν το χρέος. Εσείς, όμως, μεγαλώσατε το θέμα του χρέους για να πείσετε σήμερα τους βουλευτές σας να ψηφίσουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε εκ νέου τη θέση του ότι δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα επαγγέλματα και ότι πολλοί λαμβάνουν σήμερα παραπάνω από μία σύνταξη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση στο Δημόσιο.