Μέτρα-φωτιά! Με την διαδικασία του επείγοντος θα μπουν στην Βουλή για ψήφιση

Τα μέτρα του τέταρτου και πιο επώδυνου, όπως φαίνεται, Μνημονίου αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2018-2021 θα εμπεριέχει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι για συζήτηση στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 6 για να συνεχιστεί την Τρίτη. Ο τίτλος του είναι: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις» .

Στις 10 το πρωί την Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συζήτηση θα είναι διήμερη.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται να είχε περιγράψει νωρίτερα το χρονοδιάγραμμα αυτό λέγοντας πως τα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί έως τις 18 Μαΐου.
Ο Τσακαλώτος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει πως αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος τότε δεν θα εφαρμοστούν μέτρα και αντίμετρα του τετάρτου μνημονίου.
Ερωτηθείς για την πορεί ατων συζητήσεων για το χρέος είπε πως απασχολεί και την συνεδρίαση των G-7 όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα υπάρξει συνεδρίαση τον Μαΐο ή τον Ιούνιο.