Μητσοτάκης από Αμφίπολη: “Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια”

Αμφίπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Αμφίπολη, τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί, μίλησε για την αδράνεια της κυβέρνησης που έχει δείξει τα δύο τελευταία χρόνια για τις ανασκαφές.
Ο κ.Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του μνημείου, τόνισε ότι «δυστυχώς, η ανασκαφή αυτή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης».
«Λυπάμαι που θα το πω, τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει γίνει η πρόοδος την οποία θα περιμέναμε, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να ασκήσουμε κριτική, δεν είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς τα πίσω. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς τα μπροστά. Και πιστεύω με την αρωγή της Περιφέρειας και με την εξασφάλιση των πρώτων σημαντικών κονδυλίων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ανασκαφής, αυτό θα γίνει πράξη. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες της ανασκαφής, να υπάρξει μόνιμη υποστύλωση και, βέβαια, να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, ώστε το μνημείο αυτό να καταστεί, το συντομότερο δυνατόν, επισκέψιμο. Είναι ένα μνημείο το οποίο, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, αναδεικνύει τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα μνημείο το οποίο από μόνο του θα δώσει ζωή και θα παράγει πλούτο για αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, θα σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα. Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».