Νέο λουτρό αίματος – 26 νεκροί Χριστιανοί Κόπτες μετά από επίθεση σε λεωφορείο

Λουτρό αίματος προκάλεσαν οι τζιχαντιστές, μετά από επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Άγιου Σαμουήλ του Ομολογητή.

Οι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 26 άνθρωποι και άλλοι 26 να τραυματιστούν.
Οι αξιωματούχοι της εκκλησίας αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 35 ενώ οι ένοπλοι ήταν 8 και επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσα πως η επίθεση έγινε την ώρα που οι χριστιανοί έφτασαν στο μοναστήρι ενώ δήλωσαν πως σταμάτησαν τα οχήματα σε ένα δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πύρ.
Οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και αναζητούν τους δράστες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Χαλίντ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υγείας, Ιμάντ Εντίν Αχμέντ Ραντί, διέταξε τη διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο Νάσερ.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, το λεωφορείο με τους προσκυνητές συνόδευε ένα ακόμη, καθώς και ένα φορτηγό που μετέφερε εργάτες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο είχε προειδοποιήσει τη νύχτα της 24ης Μαΐου για επικείμενη, αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση.

«Η πρεσβεία έχει γνώση μιας πιθανής απειλής που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Hassm Group, μιας γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έκανε λόγο για κάποια απροσδιόριστη ενέργεια απόψε», ανέφερε η ανακοίνωση.