Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2018

Ντομπρόβσκις

Στο Politico μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος κάλεσε τους δανειστές να δείξουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, μιας η χώρα μας θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, το καλοκαίρι του 2018.

Επίσης, τόνισε πως η απαισιοδοξία του ΔΝΤ είναι αχρείαστη μιας και θεωρεί ότι όταν τελειώσει το πρόγραμμα η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει μόνοι της, τις ανάγκες της.
Ενώ εξήγησε την αισιοδοξία του λέγοντας πως αν κάποιος δει την δημοσιονομική απόδοση της χώρας μας, θα αντιληφθεί πως έχει σημαντικότερη υπεραπόδοση επί των δημοσιονομικών στόχων. Παράλληλα, ανέφερε και το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,2% του ΑΕΠ το 2016.
Επισήμαινε βέβαια πως πρέπει να μείνουμε στο σωστό δρόμο και να πετύχουμε ξεκάθαρα τους στόχους, που μας έχουν θέσει, για να φτάσουμε το πλεόνασμα στο 3,5% το 2018,έτσι ώστε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη της χώρας ως προς τις αγορές.

Ο Ντομπρόβσκις μίλησε επίσης και για την ανάγκη του κλεισίματος της τρέχουσας αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup στις 22 Μαϊου, όμως υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις πριν την κρίσιμη συνάντηση.