“Πισώπλατο” χτύπημα για την Λεπέν: Αποχώρησε από την πολιτική η Μαριόν

μαριον - μαριν λεπέν

Σεισμό προκάλεσε στο “Εθνικό Μέτωπο” της Γαλλίας η είδηση της αποχώρησης από την πολιτική της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.
Η διάδοχος του κόμματος, λίγα 24ωρα μετά την ήττα της ακροδεξιάς φαίνεται να αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη πολιτική για προσωπικούς λόγους ενώ διευκρίνυσε ότι η επιθυμία της είναι να αλλάξει τρόπο ζωής.
«Δεν θα ήθελα κάποια στιγμή κόρη μου να πει “κυρία”» είπε η Μαριόν Λεπέν ενώ τόνισε πως ήθελε να βρεθεί κοντά στην κόρη της κάτι που αποφάσισε λίγες εβδομάδες πριντ ις βουλευτικές εκλογές.

Η αποχώρηση της από το κόμμα βάζει τρικλοποδιά στην θεία της, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.
Η Μαριόν ήταν το “νούμερο” τρία στο κόμμα της ακροδεξιάς ενώ οι σχέσεις της δεν ήταν ιδιαίτερα καλές με το “νούμερο δυο” του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό.
Η Μαριόν είναι «κόκκινο πανί» για τον Φιλιπό, δηλωμένο γκέι, κυρίως όμως για τον παππού της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ο πατριάρχης του ακροδεξιού “Εθνικού Μετώπου” έκρινε πως η απόσυρση της Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν από τα πολιτικά της καθήκοντα αποτελεί μια «λιποταξία» με ενδεχόμενες τρομακτικές επιπτώσεις: «Εάν δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για αυτήν την απόφαση, θεωρώ ότι πρόκειται για λιποταξία», τόνισε ο παππούς της σε μια συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”. «Πιστεύω ότι η Μαριόν έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση πιο πριν ή να περιμένει λίγο διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία. Η χώρα αναμένει την ετυμηγορία της κάλπης. Εν μέσω της προεκλογικής μάχης, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αξιοθαύμαστα στελέχη του κόμματος δειλιάζει, αυτό μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις» τόνισε.