Ποιος ήταν πίσω από το “τρομοδέμα” στον Παπαδήμο – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Το “τρομόδεμα” που στάλθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, έχει προκαλέσει σύγχυση και ένταση τόσο για την διαδρομή όσο και για τον τρόπο που έφτασε στα χέρια του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, πρόκειται για πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο-βόμβα που είχε σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στη Γερμανία.
Αυτό ισχυροποιεί τις εκτιμήσεις των Αρχών πως πίσω από την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό βρίσκεται η συγκεκριμένη οργάνωση.

Ο αποστολέας του “τρομοδέματος” είχε το όνομα τόσο ο φάκελος βόμβα που είχε σταλεί στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε και ως αποστολέας φαινόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τόσο και στο φάκελο προς το ΔΝΤ όπου είχε το όνομα αποστολέα, Βασίλη Κικίλια. Εικονικά δηλαδή πρόσωπα. Κάτι αντίστοιχο που συνέβη και στο όνομα αποστολέα του τέως πρωθυπουργού.
Ποια ήταν η διαδρομή του φακέλου;

Οι αστυνομικές έρευνες επιβεβαιώνουν την κατάθεση του συνοδού ασφαλείας, ο οποίος δήλωσε πως πήγε για έλεγχο το γράμμα στην Βουλή. Από την πλευρά της, όμως η Βουλή, επιμένει πως δεν έγινε έλεγχος επειδή δεν υπάχουν μηχανήματα με ακτίνες X-ray.
Ενώ συνεχίζουν, αναφέροντας πως ακόμη και να υπάρχει βίντεο, δεν δείχνει πως υπήρξε έλεγχο.

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον συνοδό ασφαλείας να μπαίνει στην Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας. Κάτι που είχε αναφέρει και ο ίδιος στην καταθεσή του. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίζει πως παρέλαβε τέσσερις φακέλους και τους παρέδωσε στο φυλάκιο πυ βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για έλεγχο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει πως θα εξεταστεί ο υπάλληλος που είχε βάρδιας. Η αστυνομία διευκρίνισε πως δεν σφαγίζονται μετά τον έλεγχο και για αυτό δεν υπήρχαν τα ειδικά σφαγιδάκια στις επιστολές.
Σταθερά βελτιούμενη η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

Σταθερά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, όπως αναφέρει και το νεότερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Το ιατρικό δελτίο αναφέρει: Ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο. ‘Εχει προγραμματιστεί για αύριο χειρουργικός καθαρισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο χειρούργος του Παπαδήμου περιγράφει τις πρώτες του στιγμές στο νοσοκομείο