Πολιτικός θηλάζει μέσα στην Βουλή στην Αυστραλία (φωτο)

θηλασμος

Η πολιτικός Λαρίσα Ουότερς από την Αυστραλία  έγραψε ιστορία, όταν θήλασε με την 11 εβδομάδων κόρη της Άλια Τζόι.

Καθώς, η μικρή είναι το πρώτο μωρό που θήλασε η μητέρα του μέσα στη Βουλή.

Το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, η 40χρονη Ουότερς επέστρεψε στα έδρανα της Γερουσίας για πρώτη φορά μετά από την γέννηση του δεύτερου παιδίου της πριν από περίπου 3 μήνες και με περηφάνια το θήλασε στη διάρκεια ψηφοφορίας του κόμματος.
Αργότερα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter:

«Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Άλια είναι το πρώτο μωρό που το θήλασαν στην ομοσπονδιακή βουλή. Χρειαζόμαστε περισσότερες #γυναίκες & γονείς στη βουλή»

Παράλληλα ανήρτησε και μια φωτογραφία της Αυστραλής βουλευτίνας Κρίστι Μάρσαλ, που την απέβαλαν απ’ την τοπική βουλή της Βικτώρια το 2003, επειδή θήλασε την μόλις 11 ημερών κόρη της, Σάρλοτ.

«Ιδού η Κρίστι Μάρσαλ πριν την αποβάλουν απ’ τη βουλή της Βικτόρια επειδή θήλασε το 11 ημερών μωρό της. Πόσο έχουμε προχωρήσει!»

θηλασμός

Η Κέιτι Γκάλαχερ, ηγετικό στέλεχος των Εργατικών στη βουλή της Αυστραλίας, είπε ότι η ενέργεια της Ουότερς συνιστά ένα ορόσημο για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας, που αξίζει να το γιορτάσει κανείς.

Το θέμα του θηλασμού θεωρείται ακόμη ταμπού σε πολλά κοινοβούλια του κόσμου. Πέρσι η ισπανίδα βουλευτής των Podemos Καρολίνα Μπεσκάνσα δέχθηκε σκληρή κριτική επειδή θήλασε το μωρό της μέσα στη βουλή.