Πούτιν εναντίον Ευρώπης: Μην φαντάζεστε ρωσικές απειλές

Μια μοναδική συνέντευξη έδωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και στο Le Figaro, ο Πούτιν, μετά την συνάντησή του στις Βερσαλίες με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Την αποκλειστική συνέντευξη εξασφάλισε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Alexis Brezet και ο διπλωματικός συντάκτης Renaud Girard, η οποία έγινε στο ρωσικό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο Παρισιού.
Ερωτηθείς ο Ρώσος πρόεδρος για τις επιφυλάξεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία απάντησε πως είναι μοναδική προοπτική είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς ακόμη και στα θέματα ασφαλείας.
Ενώ απάντησε στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα περί “ερωσική απειλή” απάντησε πως στην Ευρώπη γίνονται επιθέσεις, όπως και στην Ρωσία καισ το Βέλγιο.
Το νούμερο ένα πρόβλημα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η τρομοκρατία ενώ τόνισε πως οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να φαντάζονται ή να εφευρίσκουν ρωσικές απειλές προερχόμενες από τη Ρωσία.
“Προκαλείται φόβο στον ίδιο σας τον εαυτό και βασίζεστε σε φανταστικά δεδομένα” είπε χαρακτηριστικά.
Υπογγράμμισε πως η Ρωσία είναι ένας αδιαφιλονίκητος σύμμαχος με την Γαλλία για να επανέλθει η ασφάλεια στον χαοτικό κόσμο μας.
«Συμφωνώ με τον Μακρόν και για την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε εναντίον κάθε χρήσης χημικών όπλων στην Συρία. Ναι, συμφωνώ. Εναντίον κάθε δύναμης που θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πρέπει η διεθνής κοινότητα να έχει μια κοινή πολιτική η οποία θα έκανε την εν λόγω χρήση αδύνατη, τόσο απλά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μαρτυρία που «καίει» τον αγγειοχειρούργο – Τι κατέθεσε για τον φόνο της 36χρονης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαρισμένοι οι Ουκρανοί από έκρηξη… σωλήνας υδροδότησης

ΑΚΟΜΗ: Άγνωστα κατά 80% τα αίτια των εκ γενετής ελαττωμάτων των μωρών