“Σκούρα” τα πράγματα για την Λεπέν – Άρχισαν οι διαμάχες για τον τίτλο

μαριν λεπέν

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Μαρίν Λεπέν στεναχώρησε τους υποστηρικτές της και κάποιοι από αυτούς φαίνεται να επιτίθενται στην υποψήφια. Πράγμα σπάνιο σε ένα ακροδεξιό κόμμα, όπου ο ηγέτης εμφανίζεται πανίσχυρος.

Ο δεύτερος γύρος του debate φαίνεται να ήταν αποκαλυπτικός, μιας και η Λεπέν ήταν επιθετική,χυδαία και αυτό απογοήτευσε ακόμη και φανατικούς οπαδούς της.

«Ανακαλύψαμε ότι δεν είχε μόνο πρόβλημα γραμμής, αλλά και πρόβλημα σκέψης: δεν είναι ικανή να συγκρατηθεί και να υποστηρίξει ουσιώδεις πολιτικές έννοιες», δηλώνει, ανώνυμα, ένας υποστηρικτής της εκστρατείας της.
«Βλέποντας το debate νιώσαμε προδομένοι. Στον κύκλο μου,η απογοήτευση είναι τρομερή. Ανθρωποι που λάτρευαν την Μαρίν άρχισαν να την απεχθάνονται», δηλώνει ανώνυμα ένας φαν της στην Liberation.
Ακόμη και ένας από τους βουλευτής της νότιας Γαλλίας του Εθνικού Μετώπου φάινεται να δυσανασχετεί λέγοντας: «Είχα δεξιούς φίλους που ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν την Μαρίν, αλλά το σουφλέ έπεσε αμέσως μετά το debate. Στις οργανώσεις της περιοχής μου έλεγαν «Μπορεί να κρατήσει πέντε λεπτά, όχι περισσότερο». Από γκολικούς ως νέους ψηφοφόρους όλοι πιστεύουν ότι η Μαρίν μας πρόδοσε».
Ενας σημαντικός περιφεριακός σύμβουλος του Εθνικού Μετώπου δηλώνει «Η Μαρίν πρέπει στο εξής να αποσυρθεί με κάποιο τρόπο. Θα πρέπει να μείνει ένα είδος εκπροσώπου του Εθνικού Μετώπου, ή στέλεχος σε τριανδρία ηγετική, ή κάτω από έναν άλλο πρόεδρο και να έχει περιορισμένες εξουσίες».
Στο στόχαστρο δεν είναι όμως μόνο αυτή αλλά και οι στενοί συνεργάτες της.

Πρώτος είναι ο γαμπρός της Philippe Olivier αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φλοριάν Φιλιππό. Τα νεαρά στελέχη του κόμματος φαίνεται να εντοπίζουν το πρόβλημα περισσότερο στους συνεργάτες της Λεπέν και όχι τόσο στην ίδια.

Φυσικά, η ανάδειξη του 39χρονου Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έχει προκαλέσει ταραχές. Το μικρό της ηλικίας του κάνει όλους τους υποψήφιους να φαίνονται πολύ γέροι μπροστά του. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που οι ακροδεξιοί στηρίζουν και θαυμάζουν την νεαρή βουλευτή και ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρουν να κάνουν την Λεπέν να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από την πολιτική ζωή.