Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο: Νεκρή βρέθηκε η Μαίρη Τσώνη

Μαίρη Τσώνη

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί η Μαίρη Τσώνη, ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι λεπτομέρειες για τον θάνατό της.

 

Ποια ήταν

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ενώ στη συνέχεια μετακόμιζε την οικογένεια της ανά την Ελλάδα λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της.

Η ηθοποιός είχε φοιτήσει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, ωστόσο στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε μιούζικαλ στη σχολή Μusical Τheater Dance Attic, από όπου αποφοίτησε το 2005.

Στη συνέχεια προέκυψαν οι Mary and The Boy και επέστρεψε στην Ελλάδα. Η πρώτη της επαφή με το σινεμά ήταν με το Κακό 1 του Γιώργου Νούσια και στη συνέχεια προέκυψε ο Κυνόδοντας.

«Παίζω τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία έχει ένα κόλλημα με την ιατρική, ασχολείται τα βιβλία που της φέρνει ο πατέρας της. Είναι αρκετά παθητική, δεν είναι ενεργητική όσο τα άλλα παιδιά, είναι πιο μαζεμένη. Οι γονείς έχουν κλείσει τα παιδιά στο σπίτι από μικρά και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δικούς τους κώδικες. Δεν ήταν δύσκολος ο ρόλος γιατί ο Γιώργος ήξερε να μας κατευθύνει και ήξερε τι διάλεξε. Ήταν εύκολο για μας να υποδυθούμε. Σε καμιά περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι κοντά σε μένα και δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε. Μόνο μία σκηνή που κόπηκε, στην οποία η «αδελφή» μου με δέρνει. Έφαγα πολύ ξύλο και γέμισα μελανιές για κάποιους μήνες! Η εμπειρία στις Κάνες ήταν παραπάνω από ωραία. Κόκκινο χαλί, φώτα, φλας, φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και συνεντεύξεις. Στην πρεμιέρα ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι όλοι, ήταν αναπάντεχο, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Δεν ήξερα πόσο καλά θα πηγαίναμε, αλλά από την ανταπόκριση του κόσμου και τα σχόλια στα ξένα μέσα ήμουν σίγουρη ότι θα πάμε καλά… Ήταν πολύ θετικός ο ξένος Τύπος για την ταινία, την κατάλαβαν πιο εύκολα οι ξένοι. Είναι λίγο μίζερο να σκέφτεσαι ότι εδώ πάντα ψάχνουν να βρουν το χειρότερο. Συμβαίνει όμως», είχε πει η ίδια στο παρελθόν για την εμπειρία της στον Κυνόδοντα.

Πηγή: Νεκρή βρέθηκε η νεαρή πρωταγωνίστρια του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη | iefimerida.gr