Τα νέα ηλεκτρονικά περιπολικά οχήματα του L.A.P.D.

Mayor Eric Garcetti, right, and and LAPD Chief of Police Charlie Beck, let, arrive to a press conference in one of the Los Angeles Police Department’s newly unveiled transportation fleet of 100 all-electric BMW i3 vehicles in Los Angeles, Calif. on June 8, 2016. Photo by Danny Moloshok/Newscast US

Πρωτοποριακά, αποτελεσματικά και σίγουρα εντυπωσιακά. Ο λόγος για τα 100 καινούρια  ηλεκτρονικά περιπολικά οχήματα του πασίγνωστου σε όλους L.A.P.D. ( αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες).

Ο διαγωνισμός της αστυνομίας για ένα ηλεκτρονικό, καθημερινό όχημα που θα καινοτομούσε τελείωσε, βρίσκοντας νικητή την γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία της BMW και το ηλεκτρονικό της μοντέλο i3.

Η επιλογή έγινε ύστερα από αξιολόγηση με τη συμμετοχή πολλών ηλεκτρονικών αυτοκινήτων από διάφορες εταιρείες, στους δρόμους του Λος Άντζελες.

L.A.P.D.
Los Angeles Police Department’s BMW i3 vehicles

Σημαντικό ρόλο για την τελική επιλογή στο συγκεκριμένο μοντέλο της BMW, έπαιξε η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, η αξιοπιστία και η εύκολη προσβασιμότητα στο σύστημα ConnectedDrive, που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη διαχείριση και το σέρβις του στόλου.

Στην τελετή παραλαβής των ηλεκτρικών BMW παρευρέθη ο Δήμαρχος της πόλης Eric Garcetti, ο οποίος δήλωσε: «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με “πράσινο” τρόπο. Το πλάνο του δήμου μας επιταχύνει την υιοθέτηση πρακτικών και τεχνολογιών που επίσης εξοικονομούν χρήματα και πόρους».

Τα νέα ηλεκτρονικά οχήματα του L.A.P.D δεν θα χρησιμοποιηθούν φυσικά σε καταδιώξεις κακοποιών και σε αστυνομεύσεις του τμήματος, αλλά σε μεταφορά υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας σε κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης.

. Η εταιρεία Greenlots θα παρέχει στο LAPD 100 φορτιστές και 4 ταχυφορτιστές για την εξυπηρέτηση του στόλου των i3.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (τρίτο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ πίσω από το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη) γνωστό και ως L.A.P.D.,  είναι παγκοσμίως γνωστό καθώς η δράση και η συμβολή του στα δρώμενα της μεγαλούπολης είναι τεράστια και έχει γίνει μήλον της έριδος για αρκετές σειρές στην τηλεόραση, ακόμη και στην Ελλάδα!