Τσακαλώτος: Ηθική υποχρέωση η ελάφρυνση του χρέους

Τσακαλώτος

Στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως η Ευρώπη έχει ηθική υποχρέωση να προσφέρει στην Ελλάδα κάποια ελάφρυνση χρέους και το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν μετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης.
Το Reuters αναφέρει πως ο κ.Τσακαλώτος πρόσθεσε πως η χώρα έχει καλύψει τις υποχρεώσεις της, παρότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση για το εύρος της ελάφρυνσης του χρέους ενώ οι πιστωτές θα πρέπει να σταματήσουν να πετούν παρακάτω το τενεκεδάκι και να συμφωνήσουν στο πακέτο.

“Αυτό που ζητάμε από το ΔΝΤ είναι διαύγεια. Μένουν μόνο 14 μήνες για να λήξει το πρόγραμμα, Νομίζω πως ήρθε η ώρα για το ΔΝΤ να αποφασίσει το τι θέλει και τι πιστεύει ότι χρειάζεται να κάνει” επισήμανε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Επιπλέον επισήμανε, ότι αυτό που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να ειπωθεί στο επόμενο Eurogroup είναι ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018 έτσι ώστε να θέσουν το χρέος σε μια βιώσιμη πορεία.
Επίσης, τόνισε πως η επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι καλή για τις μεταρρυθμίσεις και κακό γαι το χρέος. Υπογράμμισε πως «Θα ήμουν ευτυχής εάν οι χρηματοπιστωτικές αγορές βεβαίωναν ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη δεν ανέβαλε και πάλι τις αποφάσεις. Στις 21 Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά το Eurogroup θέλω οι Financial Times, η Wall Street Journal, η Handelsblatt να πουν ότι η απόφαση που λήφθηκε δίνει την εμπιστοσύνη που χρειάζονται η EKT, οι αγορές, οι επενδυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο κτίριο για την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο – Τι ετοιμάζει ο Τραμπ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άφωνοι οι Βρετανοί: Η αιτία του θανάτου της Νταϊάνα 20 χρόνια μετά

ΑΚΟΜΗ: Η μαρτυρία που «καίει» τον αγγειοχειρούργο – Τι κατέθεσε για τον φόνο της 36χρονης