Το φαινόμενο Τράμπ “χτυπάει” τα νοικοκυριά: 1 στους 3 τσακώνονται εξαιτίας του

τραμπ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το φαινόμενο Τραμπ φαίνεται να προκαλεί προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς μια εταιρεία δημοσκόπησης με έδρα της Βιρτζίνια μελέτησε το αντίκτυπο του στις σχέσεις των ζευγαριών και έδειξε πως γίνονται πολλοί τσακωμοί για τις πολιτικές που ασκεί.

Μάλιστα, πολλά από αυτά τα ζευγάρια διαλύουν και την σχέση τους. Άλλα τρέχουν σε σύμβουλους γάμου για να σώσουν την σχέση τους ενώ άλλα σε δικηγόρους όπως αναφέρει η εφημερίδα “Washingtonexaminer”.
χεδόν το 1/3 των ζευγαριών στις ΗΠΑ, είτε είναι παντρεμένα είτε σε σχέση, υποστηρίζουν ότι τσακώνονται με το έτερον ήμισυ διαφωνώντας για τις πολιτικές του Τραμπ. Η γκρίνια είναι πολλές φορές ανυπόφορη με αποτέλεσμα να περνούν την πόρτα του δικηγόρου.

Στην πραγματικότητα το 24% των Αμερικανών που είναι σε σχέση ή παντρεμένοι διαφωνούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά για πολιτικά θέματα.

«Από τους Αμερικανούς που δεν ψήφισαν τον Τραμπ στις εκλογές αλλά είναι σε σχέση με σύντροφο που εμπιστεύτηκε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, το ένα τρίτο (33%) εξετάζει το ενδεχόμενο του διαζυγίου» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος Γκραντ Μόχερ, το πολιτικό ασυμβίβαστο είναι πλέον αιτία χωρισμού των ζευγαριών.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα ζευγάρια που χωρίζουν επειδή διαφωνούν για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι περισσότερα από αυτά που ανταλλάσσουν χοντρές κουβέντες για οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, ένα στα δέκα ζευγάρια τερματίζει τη σχέση του εξαιτίας πολιτικού ασυμβίβαστου. Η έρευνα που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο “Wakefield Research” έδειξε επίσης ότι, τουλάχιστον ένας στους πέντε Αμερικανούς γνωρίζει ένα ζευγάρι που η σχέση του έχει επιδεινωθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δικηγόρος διαζυγίων Λόις Μπρένερ, με έδρα τη νέα Υόρκη, έδωσε το δικό της στίγμα. Όπως δήλωσε στο “FOX Business”, τα τελευταία 35 χρόνια που ασκεί την δικηγορία δεν έχει ξαναδεί τόσα πολλά ζευγάρια να χωρίζουν επειδή διαφωνούν για πολιτικά θέματα.