Φορείς στην Βουλή: Κάποτε λέγατε “φύγετε τσογλάνια” – Ξεπουλάτε τα πάντα

Φορείς των επαγγελματικών και των κοινωνικών φορέων ήταν οργισμένοι και εκνευρισμένοι  από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ένταση στην Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων μιλούν για μία νέα φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που έρχεται με τα νέα μέτρα. Ενδεικτικό των διαφωνιών είναι πως κανένας εκπρόσωπος φορέα δεν έχει υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο ή έστω τα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση αντίμετρα.=

Με εκφράσεις όπως «Ντρέπεστε;» «Μας εξαπατήσατε», «Μας κοροϊδέψατε», «Τι σχέση έχετε εσείς με την Αριστερά;», οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων και αναπήρων μίλησαν έντονα για τα όσα ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τους ζήτησαν να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους, οι οποίες ήταν ακριβώς αντίθετες από αυτά που υπογράφουν.

ΑΔΕΔΥ: Κάποτε φωνάζατε «φύγετε τσογλάνια» και τώρα ξεπουλάτε τα πάντα

Ο Σταύρος Κουτσιομπέλης της ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που δεσμευόταν πέρυσι ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

«Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ, γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια τη χώρα. Απελευθερώνετε τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” είναι κενό περιεχομένου», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσιομπέλης και πρόσθεσε: «Ξεπουλάτε τα πάντα, αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε “πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια”. Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν».