96% υπέρ του Ερντογάν- Ξανά πρόεδρος στο ΑΚΡ!

ΑΚΡ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν,φαίνεται να συγκέντρωσε το 96% της αποδοχής του κόμματος ΑΚΡ. Κάτι που τον άφησε… στην ίδια θέση.

Από 81 επαρχίες της Τουρκίας και με 565 πούλμαν έφτασαν στην Άγκυρα 60.000 μέλη του κυβερνώντος κόμματος για να παρακολουθήσουν το έκτακτο συνέδριο που ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Κυριακής.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, μπορεί πλέον, μετά το πραξικόπημα και την ρύθμιση του συντάγματος, να επιστρέψει και θεσμικά , ως μέλος, στις τάξεις του κόμματος που ίδρυσε.

Μετά από 998 ημέρες απουσίας επανήλθε στην αρχηγία ενώ παράλληλα ασκεί καθήκοντα προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας. Η επιστροφή αυτή σηματοδοτεί μια ένα εποχή για τη χώρα αλλά και για το κόμμα. Στόχος του είναι να ενισχύσει τις εξουσίας της Κεντρική Επιτροπής Αποφάσεων και Κομματικής Διαχείρισης αλλά κια να βάλει σε καίρες θέσεις νέα σε ηλικία στελέχη.
Όσοι βρίσκονται σε αυτοδιοικητικές θέσεις και είπαν “όχι” στο δημοψήφισμα της 30ης Απριλίου μάλλον θα “τιμωρηθούν” από τον σουλτάνο.
Νέα συνθήματα τους είναι “Νέα ορμή προς τα προς” και “Δημοκρατία, Αλλαγή, Μεταρρύθμιση”. Αναμένεται και η δημιουργία της θέσης του αντιπροέδρου, ο οποίος θα επιλεγεί από τον πρόεδρο και το κεντρικό όργανο θα μπορεί να διαγράφει όποιον βουλευτή ψηφίζει κατά της κομματικής γραμμής.