Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Επενέβη η αστυνομία

Οξύνθηκε η ατμόσφαιρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μόλις διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», προσπάθησε να μαγνητοφωνήσει την κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, επίσης μέλους της Κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται από τη σχετική νομοθεσία, ρητώς και κατηγορηματικώς, η μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση οποιασδήποτε δίκης.

Μετά την αποκάλυψη των προθέσεων της γυναίκας οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν έντονα και να ζητούν την απομάκρυνση της γυναίκας από τη δικαστική αίθουσα.

Τελικά, οι τόνοι έπεσαν με παρέμβαση των αστυνομικών που απομάκρυναν και τη γυναίκα αλλά και τον Θανάση Κούρκουλα, έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια, η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του κυρίου Κούρκουλα, καθηγητή πληροφορική και μέλους της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», ο οποίος εξετάστηκε από συνηγόρους υπεράσπισης. Ο μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων γύρω από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 για την επέτειο των Ιμίων.

Επανέλαβε ότι είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκο, καθώς και ότι οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία και επιτέθηκαν στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.

Διαβάστε επίσης: Επικυρώθηκε η συμφωνία Μέι-Φόστερ για σχηματισμό κυβέρνησης

Μην χάσετε: ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ανίκανος ο Σκουρλέτης, μας είπε μαϊντανούς»!

Ακόμη: 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά – Έγινε αισθητός σε όλο το νησί