“Βαφτίζει” τις απολύσεις ως… κενές θέσεις η ΕΛΣΤΑΤ!

Άναυδους αφήνει η διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ τους πολίτες με την πρωτοτυπία της, καθώς προέβη σε ανακοίνωση για τις νέες κενές θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το α’ τρίμηνο του 2017, η πλειοψηφία των οποίων προκύπτει ότι προέρχονται από απολύσεις!

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι σε 18.666 έφτασαν οι κενές θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το α’ τρίμηνο εφέτος και σημείωσαν αύξηση 21,5% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2016 (15.367 κενές θέσεις), έναντι μείωσης 2,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 προς το 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση, ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δηλαδή με λίγα λόγια συμπεριλαμβάνει στις κενές θέσεις και τις θέσεις που θα “κενωθούν σύντομα” ή ήδη έχουν κενωθεί…

να σημειωθεί ότι δεν θεωρούνται κενές οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από:

-μαθητευόμενους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτ -φορέα κοινωνικής ασφάλισης

-εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση

-προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές

-εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Διαβάστε επίσης: Ψυχρολουσία Ρέγκλινγκ: Πληρώστε τα ληξιπρόθεσμα για να πάρετε τη δόση!