Νικολόπουλος: Κοιμάται τον ύπνο του… “ηλιθίου” η κυβέρνηση στη Θράκη

Την αγανάκτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προκάλεσε η απερίγραπτη απάντηση του υπουργείου οικονομικών στο ερώτημά του για τη συγκέντρωση και αποστολή χρημάτων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στην Τουρκία, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παραδέχτηκε ότι δεν έχει καθόλου ιδέα!!

Η υπόθεση αφορά χρήματα που συγκεντρώνει η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτική Θράκης. «Το επίσημο ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο, όχι του δικαίου, αλλά του ηλιθίου!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος

Την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατακεραυνώνει με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Της καταλογίζει «αδιαφορία» για ένα θέμα που άπτεται των εθνικών μας συμφερόντων, χαρακτηρίζει «μπάχαλο» την κατάσταση που επικρατεί σε δημόσιες υπηρεσίες και αναρωτιέται γιατί η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει κεφάλια.

Ειδικότερα, ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή περί ενός είδους εράνου που διενεργεί η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Τουρκία και τα θύματα του πολέμου στη Συρία και ζήτησε να μάθει, αν αυτός ο έρανος είναι νόμιμος και «πως είναι δυνατό, κάποια απαγορευμένα σωματεία να συγκεντρώνουν χρήματα που θα φύγουν προς την Τουρκία».

Η κ. Παπανάτσιου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, απάντησε, μέσω της Δ/νσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών του υπουργείου Οικονομικών ότι «η Υπηρεσία μας δεν έχει διενεργήσει ελέγχους σχετικούς με τα αναφερόμενα στην ως άνω ερώτηση».

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον κύριο Νικολόπουλο, ο οποίος στην ανακοίνωσή του καταλήγει ως εξής: «Η αδιαφορία όμως… σπάει κόκαλα! Στη Θράκη μαζεύουν χρήματα και τα στέλνουν στην Τουρκία και το επίσημο ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο, όχι του δικαίου, αλλά του ηλιθίου!»

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος:

Προ καιρού, η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης» κήρυξε καμπάνια βοήθειας «για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Τουρκία και για τα θύματα του πολέμου στην Συρία». Το κείμενο που δημοσιεύτηκε, έγραφε μεταξύ άλλων: «Αποφασίστηκε να στηριχθούν τα αδέρφια μας, θύματα της τρομοκρατίας, όπως και τα θύματα του πολέμου στην Συρία.

Η βοήθεια θα συγκεντρωθεί υπό την μορφή χρημάτων και για να φτάσουν θα παραδοθούν στην Ερυθρά Ημισέληνο. Τα αδέρφια μας τα οποία δηλώνουν «όχι» στις σφαγές που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, δύνανται να δίδουν την βοήθεια τους στους ιμάμηδες των χωριών, διαμέσου εκείνων στους μουφτήδες, όπως επίσης και στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και κατ’ ουσίαν πρόκειται για ενός είδους έρανο που διεξήχθη ή και ακόμα διεξάγεται στην ελληνική Θράκη, ενώ τα χρήματα θα πάνε στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτών, ο Νίκος Νικολόπουλος κινητοποιήθηκε άμεσα και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρώτησε για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών, εάν αυτή η οικονομική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί από τους μουφτήδες γίνεται στα πλαίσια νόμιμου εράνου, αλλά και πως είναι δυνατό, κάποια απαγορευμένα σωματεία να συγκεντρώνουν χρήματα που θα «φύγουν» προς την Τουρκία.

Ωστόσο, η απάντηση της αρμοδίας υφυπουργού Οικονομικών, κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, αποτέλεσε μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκραιτκού Κόμματος.

Η κ. Παπανάτσιου απάντησε… μέσω της Δ/νσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών του υπουργείου, η οποία ανέφερε: «η Υπηρεσία μας δεν έχει διενεργήσει ελέγχους σχετικούς με τα αναφερόμενα στην ως άνω ερώτηση»!

Και φυσικά, η κ. Παπανάτσιου, δεν… μπήκε στον κόπο να απαντήσει ούτε γιατί δεν διενεργήθηκε κάποιος έλεγχος από την υπηρεσία, ούτε εάν πρόκειται να το πράξει έστω και τώρα, ζητώντας παράλληλα ευθύνες από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου!

«Στην προκειμένη περίπτωση που άπτεται και ευαίσθητων εθνικών θεμάτων, δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αδράνεια όλων ούτε καν με το εξοργιστικό έτσι κι αλλιώς… μπάχαλο που επικρατεί σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης και σε πολλά υπουργεία.

Εάν οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, τότε η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να έχει πάρει κεφάλια. Η αδιαφορία όμως… σπάει κόκαλα! Στη Θράκη μαζεύουν χρήματα και τα στέλνουν στην Τουρκία και το επίσημο ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο, όχι του δικαίου, αλλά του ηλιθίου!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Eurogroup – Αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών