Ο ήρωας του Πύργου Γκρένφελ – Έσωσε κοριτσάκι που έπεσε στο κενό

Ήρωας

Ένα κοριτσάκι μόλις 4 χρονών κατάφερε να σωθεί από την «κόλαση» του Πύργου στο Λονδίνο, όταν η μαμά της την πέταξε από τον φλεγόμενο 5ο όροφο στην αγκαλιά ενός γείτονα.

Το κατατρομαγμένο παιδί βγήκε σώο κι αβλαβές, αφού ο άντρας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το αγκάλιασε «σαν έναν παίκτη του ράγκμπι που προστατεύει την μπάλα».
Όπως είχαν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, στη συνέχεια το διαμέρισμα παραδόθηκε στις φλόγες, και κατά πάσα πιθανότητα η μητέρα του μικρού κοριτσιού πέθανε.

Η Καντέλια Γουντς, ένοικος της πολυκατοικίας, είπε ότι «η μαμά της την είχε τυλίξει σε μια πετσέτα κι είχε κρεμαστεί στο παράθυρο ουρλιάζοντας για βοήθεια. Η φωτιά «λύσσαγε». Ήταν περίπου 2 τα χαράματα και το διαμέρισμα είχε γεμίσει με καπνό. Ο γείτονάς μας, ο Πατ, ο οποίος είναι γύρω στα 40, της φώναξε «πέτα την, μην ανησυχείς, θα την πιάσω», με την μητέρα ωστόσο αρχικά να διστάζει.

«Ο Πατ συνέχισε να προσπαθεί να πείσει τη μητέρα ότι θα πιάσει το μικρό κορίτσι, μέχρι που τελικά αυτό έπεσε, κι οι καρδιές όλων σταμάτησαν από την αγωνία, καθώς φοβηθήκαμε για το χειρότερο. Την έπιασε όμως, όπως ένας αθλητής του ράγμπι πιάνει την μπάλα και την αγκαλιάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καντέλια

«Είχε ένα ροζ φορεματάκι και φώναζε ότι θέλει τη μαμά της. Οι νοσηλευτές προσπαθούσαν να της βάλουν μάσκα οξυγόνου αλλά εκείνη ούρλιαζε και ούρλιαζε. Δεν νομίζω ότι η μαμά της επέζησε. Όταν ξανακοίταξα πάνω το διαμέρισμα ήταν γεμάτο φλόγες».

Ο Πατ, ο οποίος ζει σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων χαμηλού κόστους δίπλα στον πύργο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται νοσηλεύεται κι ο ίδιος στο νοσοκομείο μετά τις ηρωικές του πράξεις.

Πηγή: thesun.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκληματική παράλειψη – Για λιγότερο από 6.000 ευρώ κάηκαν στον Πύργο Γκρένφελ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Όσα μετέδωσε στο Facebook εγκλωβισμένη στον Πύργο Γκρένφελ (video)

ΑΚΟΜΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός – Στους 17 οι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ (pics)