Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα πρέπει να έχει επιτυχία

Μοσκοβισί

«Δεν μπορούμε να προτείνουμε στην Ελλάδα ακριβώς την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένου Eurogroup και να της πούμε ή τη δέχεσαι ή πεθαίνεις» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WiWO» (WirtscaftsWoche).

Πρέπει να βρούμε λύση στο επόμενο Eurogroup, υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν θα καταλάβαινε γιατί δημιουργήσαμε από το τίποτα ένα πρόβλημα. « Δεν μπορούμε να προτείνουμε στην Ελλάδα -μετά από όλες αυτές τις μεγάλες προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλει- την ίδια πρόταση. Απλώς δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο».

Επιπλέον, ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 απέρριψε κατηγορηματικά θέμα επιστροφής του Grexit.

«Δεν υπάρχει η όποια περίπτωση επιστροφής του Grexit για τον απλούστατο λόγο ότι, από τον Ιούλιο του 2015, οι Έλληνες έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες. Αντί για κίνδυνο, εγώ προτιμώ να σκέφτομαι τύχη ή ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε: «Λέω ότι θα πρέπει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει επιτυχία, πράγμα που θα σημάνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα ότι έκανε τις μεταρρυθμίσεις και της δίνουμε τις πιστώσεις μέσω του προγράμματος βοήθειας και δεύτερον ότι θα πρέπει επιτέλους να βρούμε μια λύση για το χρέος.

Κι αυτό, διότι θα πρέπει να βρει η Ελλάδα τις προοπτικές ανάπτυξης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποκομίσει επιτέλους το μέρισμα που του αναλογεί για τις προσπάθειές του. Είναι απαραίτητη (η επιτυχία του Eurogroup), είναι ένα θέμα οικονομικό, πολιτικό και ηθικό» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκνευρισμένος ο Καραμανλής με τον Τσίπρα – Το θέμα του χρέους και οι γερμανικές εκλογές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πως ψήφισαν οι Βρετανοί – Αναλυτικός διαδραστικός χάρτης του BBC

ΑΚΟΜΑ: Στην υγειά των… Ελλήνων – Υπουργός χρέωσε 900 ευρώ τον προϋπολογισμό για διακοπές στην Τζια