Σε πλήρη απομόνωση το Κατάρ – Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του και στο Ντουμπάι!

Ντουμπάι

Αποφασισμένες να στραγγαλίσουν με κάθε τρόπο το Κατάρ είναι οι χώρες του Κόλπου, αφού μετά τις διπλωματικές κυρώσεις και τον τερματισμό των εμπορικών συναλλαγών, τώρα απαγορεύουν και στους πολίτες να ταξιδεύουν! Χαρακτηριστική η περίπτωση της αυστραλιανής εταιρίας Qantas.

Οι πολίτες του Κατάρ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστούν στις πτήσεις της προς το Ντουμπάι, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν απαγορεύσει τη διέλευσή τους μέσω των αεροδρομίων τους, μετά τη διακοπή των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα Εμιράτα έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες του Κατάρ, χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί οι πρακτικές επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση αυτή, στις αεροπορικές εταιρίες της περιοχής.

Στον κατάλογο των χωρών που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, μετά τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Υεμένη, τις Μαλδίβες και το Μπαχρέιν, μπαίνει και η Μαυριτανία. Η χώρα της Δυτικής Αφρικής είναι μέλος του Αραβικού Συνδέσμου κι όπως οι προαναφερόμενες αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις της με το Κατάρ λόγω της φερόμενης “υποστήριξης τρομοκρατών” της χώρας.

Οι ισχυρότερες χώρες του αραβικού κόσμου -μεταξύ των η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν.

“Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (…) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του στην αραβική γλώσσα που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας. “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες ανθρώπινης ζωής σ’ αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάντα για το Κατάρ – Η ζάμπλουτη… Πελοπόννησος!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάρ… «Δεν είμαστε τζιχαντιστές, Θεέ μου, πως θα γυρίσουμε στην Ελλάδα…»

ΑΚΟΜΑ: Ομολογία Τραμπ για Κατάρ με… tweet: «Εγώ είπα να σταματήσουν την χρηματοδότηση…» (pic)