Τούρκοι χάκερς “έριξαν” τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα!

Την ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ότι “έριξαν” Τούρκοι χάκερς, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που άφησε το εξής μήνυμα: “Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας”.

Αν και στην αρχή, κυβερνητικές πηγές ανέφεραω πως δεν πρόκειται για χακάρισμα, αλλά για τεχνικό πρόβλημα, ανακοίνωση που εξέδωσε το το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιβεβαιώνει το χακάρισμα, χωρίς όμως να “φωτογραφίζει” τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολιγόμηνες συμβάσεις για τους υπό απόλυση συμβασιούχους ανακοίνωσε ο Σκουρλέτης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικό! 3,7 εκατομμύρια Έλληνες έφτασαν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης

ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ζήτημα ευρωπαϊκό