Το κρέας… ψάρι: “Δεν κόβουμε συντάξεις, παγώνουμε τις αυξήσεις τους” λέει η Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου

«Πάγωμα αύξησης» κι όχι νέα περικοπή στις συντάξεις υποστήριξε η Εφη Αχτσιόγλου ότι φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι ουσιώδης η τροπολογία για το πάγωμα αύξησης συντάξεων και για το 2022» είπε αρχικά η υπουργός Εργασίας για να προσθέσει πως «Δεν είναι περικοπή αλλά πάγωμα στην αύξηση» και να δικαιολογήσει την αναγκαιότητά της «στο γεγονός πως στο τελευταίο eurogroup αποσαφηνίστηκε πως η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ πρέπει να πάει και το 2022 άρα έπρεπε να παγώσουν οι συντάξεις».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ρύθμιση στερεί από τους συνταξιούχους άλλα 250.000.000 ευρώ.

Αναφορικά με την ρύθμιση για την αναστολή της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων είπε πως είναι «νομοτεχνικού χαρακτήρα» καθώς ο χρόνος επαναφοράς αποσυνδέεται από την λήξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνδέεται με την λήξη των μνημονίων. Προανήγγειλε δε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ – Θα συναντηθεί με Τσίπρα, Τσακαλώτο & Στουρνάρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκνευρισμένος ο Καραμανλής με τον Τσίπρα – Το θέμα του χρέους και οι γερμανικές εκλογές

ΑΚΟΜΑ: «Γαλλικά» μεταξύ Φίλη-Ρήγα – Βροχή τα «Κάτσε κάτω» στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ