“Χαστούκι” ΗΠΑ σε Ερντογάν – Έξαλλος ο Σουλτάνος

Ερντογάν

Ηχηρό “χαστούκι” από τους Αμερικανούς δέχθηκε λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε ψήφισμα με τον οποίο καταδικάζει την Τουρκία για το ξύλο που έριξαν οι σωματοφύλακες του Ερντογάν σε διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία στις 16 Μαίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Το εν λόγω ψήφισμα αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας μέσα στην αίθουσα από τους 397 που να μην το ψηφίσει, παρότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και δη στο Κογκρέσο ο Ερντογάν έχει πολλούς φίλους.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν είδε με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Ερντογάν πήρε τη μεριά του Κατάρ, ορμώμενος φυσικά από τα συμφέροντα που έχει. Είναι κοινό μυστικό ότι το καταριανό χρήμα βοηθά την τουρκική οικονομία να παραμείνει ζωντανή και το τελευταίο που θα ήθελε ο Τούρκος πρόεδρος είναι να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο εσωτερικό.

Έτσι λοιπόν το ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών κατά την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ όπου  ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε πολλά αλλά δεν πήρε τίποτα από τον Τραμπ βαθαίνει. Με την απόφασή του να στηρίξει το Κατάρ, ο Ερντογάν κατάφερε να μπει στην κορυφή της μαύρης λίστας και του Λευκού Οίκου, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι πολιτικοί που δήλωσαν ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί να πατήσει το πόδι του στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλήρη απομόνωση το Κατάρ – Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του και στο Ντουμπάι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ: Η απομόνωση του Κατάρ η αρχή του τέλους της τρομοκρατίας

ΑΚΟΜΑ: Κατάρ… «Δεν είμαστε τζιχαντιστές, Θεέ μου, πως θα γυρίσουμε στην Ελλάδα…»