Άγριος ξυλοδαρμός στην Κομοτηνή! Ο εκφοβισμός και η συγκάλυψη του καθηγητή

Μήνυση κατέθεσε στον αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής, η φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ, Σταματία Παππά, το απόγευμα της 26ης Απριλίου.

Η νεαρή ξυλοκοπήθηκε άγρια χωρίς λόγο από δυο συμφοιτητριές της ενώ ισχυρίστηκε πως οι άνθρωποι του πανεπιστημίου της ζήτησαν να αποσιωποιήσει το γεγονός.

Η ίδια περιγράφει πως βρισκόταν στο χώρο του αμφιθεάτρο για την πρόβα της ειδικότητας “παραδοσιακών χορών” άνευ παρουσίας του καθηγητή. Τότε την πλησίασαν δυο συμφοιτητριές της και της έκαναν παρατηρήσεις για το πως θα πρέπει να είναι τα νύχια της.
Εν συνεχεία αντιμετώπισε και λεκτική επίθεση με κοσμητικά επίθετα. Συγκεκριμένα, οι εκφράσεις που ακούστηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου : «Τράβα μωρή στο χωριό σου στα Γιάννενα που θα μας μάθεις και πώς θα χορεύουμε […] μαλ….νη π….α, άντε γ….σου, παλιοηλίθια».
Όταν η φοιτήτρια αντέδρασε στις προσβολές λέγοντας πως θα ενημερώσει τον καθηγητή εκείνες άρχισαν να την χτυπούν.
«Βρισκόμουν στη μέση του αμφιθεάτρου, όρθια στα σκαλοπάτια, όταν άρχισε να με κλωτσάει στα χέρια η πρώτη συμφοιτήτριά μου και όταν προσπάθησα να αντιδράσω η δεύτερη συμφοιτήτριά μου με έσπρωξε ρίχνοντάς με στα σκαλοπάτια και επάνω στα καθίσματα με συνέπεια τον τραυματισμό μου», λέει η φοιτήτρια.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η νεαρή θλάση στο δεξί της ώμο, εκχύμωση κατά τη δεξιά υποκλείδιο χώρα, θλαστική εξοίδηση των μαλακών μορίων της δεξιάς άκρας χειρός και εκδορές στα γόνατα της.

Φυσικά, είχε πέσει θύμα εκφοβισμού από τις δυο νεαρές συμφοιτητριές της με τον καθηγητή που βρισκόταν μπροστά να μην παίρνει θέση.
«Σε ομαδικές εργασίες που μας έβαζε ο καθηγητής με είχαν απομονωμένη και δεν μου έδιναν σημασία. Οταν το ανέφερα στον καθηγητή μου ενώπιον και των υπόλοιπων συμφοιτητών μου, αυτές μου επιτέθηκαν με άσχημο τρόπο, χτυπώντας τα θρανία και ουρλιάζοντας μπροστά στον καθηγητή, ο οποίος όμως δεν πήρε θέση. Βγαίνοντας από το μάθημα, με απείλησαν ότι “θα με γ….ουν”, “θα δεις τι θα πάθεις, μ….μένη”, “καλύτερα να φύγεις από την Κομοτηνή, παλιοπ….να”» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι γυναίκες με υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς της είπαν να φύγει από την ειδικότητα γιατί ήταν “χοντρή”.

Αφού γύρισε από το νοσοκομείο μετά από 15 μέρες, ήρθε αντιμέτωπη με νέες ακραίες συμπεριφορές.
Την τραβούσαν φωτογραφίες, την έφτυναν, γελούσαν εις βάρος της. Η νεαρή δήλωσε πως είχε φτάσει στο σημείο να μην θέλει να πάει στη σχολή γιατί την έκαναν να νιώθει άσχημα αλλά και να φοβάται.
Όταν ζήτησε ξανά την βοήθεια του καθηγητή εκείνος της απάντησε να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία μιας και τους “κάρφωσε”.