Απίστευτο! Αστυνομικός γάζωσε ύποπτο επειδή του μύρισε…μαριχουάνα! (video)

Άφωνη έχει μείνει η αμερικανική κοινωνία από τις αποκαλύψεις των αιτιών που οδήγησαν τον αστυνομικό Τζερόνιμο Γιάνεζ, τον περασμένο Ιούλιο, να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον Aφροαμερικανό Φινάλντο Καστίλε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Μινεσότα.

Η υπόθεση του Φιλάντο Καστίλε είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, καθώς ο αστυνομικός τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια ελέγχου μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, που μετέδιδε το περιστατικό live στο facebook του παιδιού τους.

Οι Αρχές της Μινεσότα έδωσαν στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών του αστυνομικού.

Ο Γιάνεζ, ο οποίος πυροβόλησε επτά φορές κατά του Καστίλε, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ενώ υποστήριξε στους συναδέλφους του που τον ανέκριναν ότι η εκτίμησή του ήταν πώς ο Αφροαμερικανός αποτελούσε κίνδυνο επειδή μύρισε μαριχουάνα και γιαυτό το λόγο προέβη στην εν λόγω πράξη!

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, δημοσίευσε ζωντανά το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ντοκουμέντο κατά το οποίο άνδρας της αστυνομίας έχει πυροβολήσει τον άντρα της. Η γυναίκα ακούγεται να μιλάει και να περιγράφει τα όσα συμβαίνουν. Όπως αναφέρει, η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ζευγαριού επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της ενημέρωσε το όργανο της τάξης κατόπιν ερώτησης του, ότι έχει όπλο στο αυτοκίνητο το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο.

Εκείνος του ζητά την ταυτότητα του και όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του, τότε πυροβολήθηκε τέσσερις συνολικά φορές. Νωρίτερα του είχε πει πως θα βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο.

“Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;” ακούγεται να φωνάζει η 32χρονη, στο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό WCCO και η N.Y. Daily News. “Του είπα να μην το πλησιάσει (εννοώντας το ντουλαπάκι του οχήματος), του είπα να κατεβάσει τα χέρια του”, φωνάζει ο αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να κρατά παρατεταμένο το όπλο του.

“Του είπατε να βρει την ταυτότητα του κύριε”, λέει η γυναίκα. “Τον πυροβολήσατε κύριε και εκείνος έψαχνε την ταυτότητα του”.

Ο Γιάνεζ κρίθηκε αθώος τόσο για την ανθρωποκτονία του Καστίλε όσο και για τις άλλες κατηγορίες που προέκυψαν από το περιστατικό. Ωστόσο η αστυνομία αποφάσισε την απόλυσή του λίγες ώρες μετά την απόφαση των δικαστών.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε πρώτη φορά εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστή

Μην χάσετε: Νέο πλήγμα για την κυβέρνηση Μακρόν – Εκτός κι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπαϊρού