“Αστακός” η Θεσσαλονίκη για Τσίπρα, Νετανιάχου και Αναστασιάδη

Έκτακτα μέτρα με αυξημένες περιπολίες αστυνομικών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τριμερούς συνάντησης. Παράλληλα θα υπάρχει επαυξημένη φροντίδα από όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και όμορων νομών.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μουσικής -όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση- θα μετατραπεί σε «νεκρή» ζώνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημείο φυλάσσεται από ξηράς και θαλάσσης -λόγω της γειτνίασης του Μεγάρου Μουσικής με το Θερμαϊκό Κόλπο, στην άκρη της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας της μετακίνησης των τριών ηγετών ανακοινώθηκαν απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση οχημάτων μέχρι αύριο το βράδυ. Όπως μεταφέρει το thestival.gr, αυτή την ώρα η οδός Μαρίας Κάλλας παραμένει κλειστή, από το ύψος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ περιμετρικά του Μεγάρου υπάρχουν κάγκελα και κορδέλες, που αποκλείουν την είσοδο στους πολίτες.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πέριξ του κτιρίου. Στο σημείο βρίσκονται και γερανοί της Τροχαίας, οι οποίοι απομάκρυναν και ορισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε παρακείμενους δρόμους. Παράλληλα, τρία σχολεία στην περιοχής θα είναι σήμερα κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η Αστυνομία στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στις 7 το βράδυ από οργανώσεις και ομάδες της πόλης, διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του Ισραήλ.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας είναι η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) μαζί με μέλη της παλαιστινιακής παροικίας της πόλης, ενώ στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου υπάρχει δεύτερη συγκέντρωση από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Περιπέτεια στον αέρα για τον Αλέξη Τσίπρα – Έκοβε βόλτες πάνω από τη Θεσσαλονίκη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος