Βίντεο ντοκουμέντο! Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Υπουργού Παιδείας στα Σκόπια

ΠαιδείαςΈνας εξηντάχρονος επιτέθηκε τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας Νικολά Τοντόροφ, την ώρα που εξελισσόταν η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στο νέο ομόλογό του, στο κτίριο του υπουργείου.
Το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει την στιγμή όπου έχει γίνει η σύλληψη του και βρίσκεται κάτω με πλήθος κόσμου να βρίσκεται γύρω του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κίνητρο της επίθεσης κρύβει από πίσω το δράμα μιας δεκαπεντάχρονης, η οποία επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό με χρήματα από το Υπουργείο Υγείας.
Όμως, λόγω γραφειοκρατίας καθυστέρησε η καταβολή των νοσηλίων με αποτέλεσμα το 2015, η μικρή να πεθάνει προτού μεταβεί στην Τουρκία όπου και θα λάμβανε χώρα η εγχείρηση.
Ο θάνατός της είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην γείτονα χώρα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν με στόχο την παραίτηση του Τοντόροφ.
Ο εξηντάχρονος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης στα Σκόπια, είναι ο παππούς της 15χρονης. Η επίθεση έγινε αφού ο εξηντάχρονος τον πλησίασε και τον επιχείρησε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσίευμα Spiegel: «Επιτέλους Έλληνες και Γερμανοί συμφωνούν»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σιγή ασυρμάτου στο ΓΕΣ αλλά… Τι πραγματικά συμβαίνει άραγε με τα ελικόπτερα;

ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή φέρνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Ανάπτυξη στο α’ τρίμηνο