Γεννηματά: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ – Εκλογές τον Οκτώβριο

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Αρκετά με τις πολιτικές της λιτότητας, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη, η νέα αλλαγή που προτείνουμε, απευθυνόμαστε σ’όλη την κοινωνία αλλά ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες, συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σ’αυτό το συνέδριο δίνουμε χρόνο και χώρο στη νέα γενιά. Η νέα γενιά μπροστά.

Η δική μας παράταξη δεν υπήρξε ποτέ υπηρέτης των ελίτ, στόχος μας είναι να δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο μέσα από το σχέδιο Ελλάδα, τόνισε η Φ. Γεννηματα. Το μήνυμά μας είναι ένα: Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

Ο κ.Τσίπρας έχει περάσει τον δικό του πολιτικό Ρουβίκωνα. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει ν’αποτελέσει την ήττα των ιδεών της Αριστεράς.

Θέλω να πω στον κ.Μητσοτάκη ότι η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από αριστερά, δήλωσε η κ.Γεννηματά ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μόνη λύση οι εκλογές

Η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές, είπε η κυρία Γεννηματά και συνέχισε: «Εκλογές, που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία».

Το χρονοδιάγραμμα για το νέο κόμμα

Πρώτον: Αμέσως μετά το Συνέδριο τα Πολιτικά Κόμματα και οι φορείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για να φθάσουμε στον στόχο της ενιαίας παράταξης. Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των κομμάτων και της βάσης της παράταξης μας.

Δεύτερον: Εκλογή Επικεφαλής από την Κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προτείνω η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο 2017.

Προτείνω την άμεση συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών, η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Ως Επικεφαλής της Ανεξάρτητης αυτής Επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους κοινής αποδοχής προτείνω τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Τρίτον: Δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν.

Τέταρτον: Εκλογή Συνέδρων με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

Πέμπτον: Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της.

Καταληκτική ημερομηνία για το Συνέδριο ο Δεκέμβριος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα θα είχε περάσει τον κάβο αν υπήρχε πολιτική συναίνεση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοχαρόπουλος: Δημιουργία νέου κόμματος ή να αποφασίσει η βάση με δημοψήφισμα

ΑΚΟΜΗ: Ο ζάμπλουτος υπουργός Παπαδημητρίου και οι αποδείξεις για επιστροφή… 20 ευρώ!