Δεν απαλλάχτηκαν από τις ποινές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου και έτσι θα ισχύσουν κανονικά οι ποινές που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Μπορεί να πέρασε 1,5 μήνας από τη διεξαγωγή του αγώνα-ντροπή στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο τελείωσε αμετάκλητα το ζήτημα των ποινών σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Οι εφέσεις που είχαν καταθέσει λοιπόν οι δυο ομάδες απορρίφθηκαν και κατά συνέπεια η τιμωρία που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα θα ισχύσει κανονικά.

Κάτι που σημαίνει ότι οι μεν Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών για επτά αγωνιστικές στο νέο πρωτάθλημα (πληρώνοντας πρόστιμο 282.500 ευρώ) και η δε «Ένωση» θα παίξει τρία παιχνίδια σε άδειο γήπεδο (και θα καταβάλλει 170.000 ευρώ).

Το ιστορικό

Αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ (όχι από την ΑΕΚ) και κλείσιμο της Τούμπας σχεδόν για όλον τον α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Αποφασίζοντας βάσει του κατηγορητηρίου, που ήταν βαρύτερο για τον ΠΑΟΚ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε πολύ πιο σκληρά τον «δικέφαλο του Βορρά» απ’ όσο την ΑΕΚ για τα έκτροπα του Πανθεσσαλικού.

Στους Θεσσαλονικείς επιβλήθηκε αφαίρεση έξι βαθμών (που δεν έχει επίδραση ωστόσο στο αποτέλεσμα των πλέι οφ), τους επιβλήθηκε πρόστιμο 282.500 ευρώ και το κυριότερο αποφασίστηκε να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών για επτά αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν είχε τόσο σοβαρές συνέπειες, καθώς απέφυγε την αφαίρεση βαθμών, της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ.