Ζαν-Μαρί Λεπέν: Να παραιτηθεί η κόρη μου από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

«Τραγικές αποτυχίες» χαρακτήρισε τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο Ζαν Μαρί Λεπέν ο οποίος πήγε σε συνάντηση του Εθνικού Μετώπου με δικαστικό κλητήρα και δικηγόρο για να καταγραφεί ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στο χώρο!

Η Μαρίν Λεπέν θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο πατέρας της και ιδρυτής του κόμματος, τα οποία χαρακτήρισε «τραγικές αποτυχίες».

«Βλάπτεις τη χρησιμότητά σου όταν ξεκινάς να πλήττεις το κόμμα σου με τις θέσεις σου ή το πείσμα σου», είπε ο 89χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν στους δημοσιογράφους όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνάντηση του Εθνικού Μετώπου. Ερωτηθείς αν η κόρη του θα πρέπει να παραιτηθεί απάντησε: «Ναι, νομίζω πως ναι».

Οι σχέσεις πατέρα-κόρης έχουν επιδεινωθεί από τότε που εκείνη τον διέγραψε από το κόμμα το 2015 εξαιτίας των σχολίων του με τα οποία υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα και οι δημόσιες κόντρες τους έχουν βλάψει την εικόνα του κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει ότι ο πατέρας της δεν είναι ευπρόσδεκτος στη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος. Ωστόσο, εκείνος πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό κλητήρα και δικηγόρο για να καταγραφεί ότι η πόρτα της εισόδου ήταν κλειδωμένη, ώστε να μη του επιτραπεί η είσοδος.

«Είμαι πολύ γέρος για να σκαρφαλώνω σε πόρτες», είπε ο Λεπέν, αφού προηγουμένως χαρακτήρισε «τραγικές αποτυχίες» τις επιδόσεις της κόρης του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και το εκλογικό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές.

“Εγώ είμαι άνθρωπος του λαού. Προέρχομαι από οικογένεια χωρικών και ψαράδων… Η κόρη μου ότι κι αν λέει είναι μικροαστή…”. αναφέρει τακτικά ο Λεπέν…

Στα 86 του χρόνια, ο Ζαν Μαρί Λεπέν ξέρει καλά ότι η μικρή οικογενειακή επιχείρηση Λεπέν που ίδρυσε το 1972, κοινώς γνωστό ως ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, γνωρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορική του πορεία χάρη στη μικρότερη κόρη του.

Η 46χρονη Μαρίν, ωστόσο, δεν είναι απλά ένα κορίτσι καλής οικογένειας, όπως σημείωσε ο πατέρας της (με μια υφέρπουσα ζήλια για τα επιτεύγματά της) στη βρετανική εφημερίδα Times.

Πέρα και πάνω απ’ όλα είναι μια αποφασισμένη γυναίκα να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία «εκμοντερνίζοντας» τη φυσιογνωμία του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα της και εκτινάσσοντας τα ποσοστά του.

Αποτέλεσμα, με ποσοστό που ξεπερνά το 30%, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου να σαρώνει στις δημοσκοπήσεις…

Οι, δε, πρόσφατες δηλώσεις της για τον παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος, θυμωμένος με τη διαιτησία αγώνα με το Μπορντό, αποκάλεσε τη Γαλλία … σκ… ότι «Όσοι πιστεύουν ότι η Γαλλία είναι μια χώρα – σκ… μπορούν να φύγουν», της χάρισε για μια ακόμη φορά πηχυαίους τίτλους και πρωτοσέλιδα.

Διαβάστε Επίσης: Απώλεια για τον Μακρόν – Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας, Σιλβί Γκουλάρ

Μην χάσετε: Έρευνα αποκαλύπτει πως βλέπουν Έλληνες και άλλοι λαοί Brexit και Ευρώπη