“Ελληνική τραγωδία” ο γάμος του Κάρολου με την Νταϊάνα

Με χαρτί και στυλό έγραψε ο πρίγκιπας Κάρολος το τι ένιωθε όταν κατέρρεε ο γάμος του με την Νταϊάνα.

Το γράμμα αυτό το έστειλε στην πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν και έγραψε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν ορισμένα πράγματα μέχρι να του συμβούν. Όλα γίνονται χειρότερα και χειρότερα. Μια ημέρα θα σας πω όλη την ιστορία. Είναι ένα είδος ελληνικής τραγωδίας και θα γινόταν καλό σενάριο»

Η ημερομηνία του γράμματος είναι στις 21 Ιουνίου του 1992 ενώ η βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει πως αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο πρίγκιπας απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που καταλάβαινε πόσο εκτεθειμμένος είναι.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε αρκετά στενή σχέση με τους Ρίγκαν και συχνά αντάλλασαν ενθαρρυντικά λόγια μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα γράμματα διαφέρουν ως προς τον τόνο και το περιεχόμενο και γράφονται με μαύρο μελάνι.

Συγκεκριμένα, στις επιστολές αποκαλύπτεται πως αισθανόταν ο πρίγκιπας Κάρολος, καταγράφεται η απελπισία για τον γάμο του που έμοιαζε με “ελληνική τραγωδία”. Επίσης, ήταν συντετριμμένος με τον θάνατο της γιαγιάς του και ταλαιπωρημένος από τους φόβους του για την κριτική που του ασκείται για τον γάμο του.
Οι επιστολές είναι μέρος της ιδιωτικής συλλογής της Νάνσι Ρίγκαν, η οποία μετά τον θάνατό της τον Μάρτιο του 2016 παραδόθηκε στο Προεδρικό Ίδρυμα και τη Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στην Κοιλάδα Simi, στην Καλιφόρνια.